23948sdkhjf

Flytten hem minskar påverkan av aluminiumpriserna

I höstas aviserade ABS Wheels att man på grund av skenande fraktpriser och långa leveranstider flyttade delar av produktionen från Asien tillbaka till Europa.

Och nu är första leveransen av fälgar tillverkade i Europa klar och har anlänt till Arlandastad.

–  Att lägga delar av tillverkningen i Europa resulterar i mera pålitliga frakter och kortare ledtider. Samtidigt som vi skyddar oss mot de skenande fraktkostnaderna från Asien.
På det sättet kan vi ha bättre kontroll på logistik och erbjuda snabbare leveranser i helhet.
Vi är heller inte lika beroende av att följa branschens prishöjningar på aluminiumfälgar till följd av höga fraktkostnader, däremot påverkas vi som alla andra av de höga råvarupriserna på aluminium, säger Andie Lahdo vd på ABS Wheels i ett meddelande.

Så hur hanterar de ökade aluminiumpriser?

–  Svenska fälgbranschen har i princip ökat priserna med 35 procent på grund av rådande aluminiumpriser. Vi på ABS Wheels har valt att behålla våra låga priser men det påverkar förstås marginaler. Något som vi hoppas delvis få igen genom ökad försäljning. ABS Wheels arbete med att effektivisera organisationen särskilt inom logistik och frakter har gjort oss mer kapabla att hantera det ökade priset på aluminium. På sikt finns det dock risk att även vi måste höja priserna men det skulle i såfall röra sig om en marknadsmässigt mycket blygsam höjning på cirka 6 procent, berättar företaget för Metal supply.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.159