23948sdkhjf

East Metal stänger fabrik i Nakskov

East Metal planerar att stänga sin fabrik i Nakskov för att möta förändrade marknadsbehov. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

East Metal har förutom Nakskov tre fabriker i Lettland och ett danskt huvudkontor i Kolding.

Fabriken i Nakskov har i första hand stått för färdigställandet av de mycket stora konstruktionerna, som kunde skeppas direkt från hamnen och skötte företagets verksamhet genom dragprovning upp till 2 250 ton.

Totalt har East Metal mer än 42 000 m2 produktionsyta och fabrikernas kapacitet är kontinuerligt tillgänglig i förhållande till efterfrågan.

Trots att företaget är inne i en god och stabil utveckling är efterfrågan på de stora elementen som produceras och fraktas i Nakskov inte tillräcklig. Ledningen har undersökt alla möjligheter att omorganisera och anpassa produktionen, men måste inse att det i framtiden kommer att vara möjligt att bättre betjäna kunderna och möta de förändrade marknadsbehoven genom att koncentrera och utöka anläggningarna i Lettland.

– Vi har kontinuerligt investerat i ny teknik och affärsområden i Nakskov och försökt anpassa kundportföljen, men tyvärr har vi inte lyckats hitta en hållbar lösning, och planen är därför att stänga fabriken, säger Flemming Rasmussen, vd på East Metal.

Eftersom vi inte har nödvändiga möjligheter att kunna upprätthålla verksamheten i Nakskov kommer vi istället att göra allt för att våra medarbetare ska ha de bästa möjligheterna att avancera i karriären. Eftersom East Metal inte har liknande fabriker i Danmark är det inte möjligt att flytta över de anställda från Nakskov till ett nytt jobb inom landets gränser, men hoppas att arbetet med bygget av Fehmarn-förbindelsen, där även East Metal kommer att fortsätta med vara aktiv, ser det ut att finnas goda möjligheter att etablera nya jobb för berörda medarbetare, fortsätter han.

East Metal är en del av den stora fynska industrikoncernen Ib Andresen Industri i Langeskov och de ska även titta på möjligheterna för de berörda anställda i Nakskov att eventuellt få anställning här, säger Flemming Rasmussen.

East Metal vill också fortsätta att finnas på den danska marknaden och Flemming Rasmussen understryker att även om företagets fokus nu ligger på att utveckla kapaciteten i Lettland så har de inga planer på att flytta sitt huvudkontor från Danmark.

Lagstiftningsprocessen kommer nu att inledas med alla relevanta partner om framtida scenarier.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172