23948sdkhjf

Metallproducenter begär statligt stöd efter en kraftkris

Europeiska metallproducenter är oroade över de höga elpriserna och ber om statligt stöd.

Metalsupply har tidigare skrivit om EUROFER, som i ett brev till EU uttryckt oro över de stigande elpriserna och energikrisen i Europa, och hur detta kan påverka vägen till det gröna skiftet för stålproducenterna.

Ber om handling

Nu tillkännager Euometaux, en organisation som organiserar flera metallproducenter som Glencore, Rio Tinto Group och Hydro, något av detsamma. Eurometaux ber EU-politiker att bidra med ett åtgärdspaket för att lindra kraftkrisen i Europa så att smältverken inte behöver lägga ner. Bland annat efterfrågas statliga stödåtgärder och utnyttjande av nationella gasreserver.

Organisationen har skickat ett brev till EU-kommissionen, enligt Bloomberg och Reuters. I brevet står det att Eurometaux varnar för att fler producenter kan tvingas dra ner i produktionen eller lägga ner anläggningar utan att ytterligare stöd kommer på bordet. Detta måste göras för att skydda smältverken från ökade kraftkostnader.

Minskad aluminiumkapacitet

"Omkring 650 000 ton aluminiumkapacitet har redan reducerats på grund av krisen, vilket motsvarar cirka 30 procent av regionens totala kapacitet", står det i brevet från Eurometaux.

Källa: Reuters

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156