23948sdkhjf

Framgångsrikt år med otaliga förvärv summerar Sandvik

Ett framgångsrikt år med fler förvärv än någonsin tidigare i Sandviks historia. Så summerar Sandviks vd och koncernchef Stefan Widing året som gått.

Deras strategi är Skifte mot tillväxt.

– Tack vare vår flexibilitet och våra engagerade medarbetare styrde vi genom obalanser i leverantörskedjan och inflationstryck samtidigt som vi behöll fokus på vår strategi Skifte mot
tillväxt. Vi levererade en stark organisk och förvärvsdriven tillväxt samt en stabil lönsamhet. Och vi gjorde viktiga förvärv som var medvetet inriktade på att fylla gap i värdekedjorna för vårt erbjudande, förbättra vår portfölj av kärnverksamheter och vår regionala exponering, öka takten i vårt digitala skifte och därigenom stärka vår position inför framtiden, kommenterar Stefan Widing i Sandviks årsrapport.

Fjärde kvartalets resultat blev 3 870 miljoner kronor att jämföra med förra årets 2 633 miljoner motsvarande period.

Orderingången landade på 30 902 miljoner kronor i jämförelse med förra årets 22 051 miljoner.

Intäkterna blev 29 128 miljoner kronor – en ökning från förra årets 22 408 miljoner.

Det fria kassaflödet uppgick till 4 604 miljoner kronor. En minsking från förra året då det var 5 941 miljoner.

Han skriver att de förväntar sig fortsatta utmaningar in i detta nya år bland annat med störningar i logistiken, inflationspress och covid-19 pandemin.

– Jag är stolt över det här årets framgångar. Stora framsteg har gjorts och vi har genomfört det vi hade föresatt oss och mer därtill. Vi har levererat en uppsättning stabila resultat, gjort framsteg mot våra strategiska målsättningar genom att uppnå våra huvudsakliga delmål för året samt slutfört fler förvärv än någonsin i Sandviks historia, samtliga med stark strategisk rational. När vi nu går in i det nya året gör vi det med en stabil grund – ett Sandvik med starkare digital kapacitet och en större tillväxtpotential, avslutar Stefan Widing.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.175