23948sdkhjf

Volkswagen-koncernen tar in Scanias VD

Koncernen gör omfattande organisatoriska förändringar i ledningsstrukturen och tar in Scanias nuvarande VD Leif Östling
Som ett led i att genomföra sin strategi för 2018, genomför nu Volkswagen-koncernen genomgripande förändringar i sin ledningsstruktur, framförallt när det gäller kommersiella fordon. Bland annat blir Scanias nuvarande VD Leif Östling medlem av koncernens ledningsgrupp med ansvar för kommersiella fordon. Ny VD för Scania blir Martin Lundstedt.

-Under de senaste åren har vårt företag vuxit allt starkare och blivit allt mer internationaliserat. Denna genomgripande reorganisering är den rätta responsen på de ökande utmaningarna. Samtidigt lägger vi grunden till att koncernen och dess märken ska kunna vara fortsatt framgångsrika trots en tuffare marknad, sade Volkswagens koncernchef Prof. Dr. Martin Winterkorn idag i ett pressmeddelande.

Ökat samarbete
I sin nya funktion kommer Leif Östling, som är VD för Scania fram till 31 augusti, att assisteras av ett team bestående av chefer från MAN, Scania och Volkswagen. De kommer att bygga nätverk och öka samarbetet mellan de olika företagen.

-Vi är mycket nöjda med att vår koncern har blivit en så attraktiv arbetsgivare för de skarpaste hjärnorna inom bilindustrin. Tack vare vår fokuserade rekryteringsprocess under de senaste åren har vi tillsammans skapat ett toppteam inom bilindustrin. Med de nuvarande förändringarna har vi utnyttjat våra egna resurser för att ytterligare förstärka de internationella banden mellan märkena och samarbetet på ledningsnivå, sade Dr. Horst Neumann, ansvarig för Human Resources inom Volkswagen-koncernens ledningsgrupp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094