23948sdkhjf

Johnson Metall drabbade av grovt stöld

Verkstadsföretaget på Holmens industriområde i Örebro drabbades av inbrott och en omfattande stöld under helgen genom att tjuvarna körde ner staketet med en lastbil
Johnson Metall AB drabbades av inbrott och stöld i helgen, skriver Nerikes Allehanda. Tjuvarna ska ha kört ner staketet med hjälp av en lastbil för att sedan lasta stora mängder metall från en container i lastbilen.

Återkommande inbrott
Företaget har tidigare drabbats av liknande inbrott och trots att de arbetat hårt med säkerheten kring området drabbas de åter igen. Tjuvarna ska ha kommit över metall för över 200 000 kronor.

– Vi har ju larm och vi har ju övervakningskameror. Vi har också bevakning och lås och har gjort de truckar vi använder så otillgängliga som möjligt. De kan ju inte själva bära med sig det de stjäl så de brukar använda våra grejer men nu har vi försökt att också göra det så svårt som möjligt, säger produktionschef Torbjörn Nordh till tidningen.

Åtgärder
Polisen har inga misstänkta i nuläget och på Johnson Metall arbetar man kontinuerligt för att förhindra att nya inbrott sker. Bland annat funderar de på sätta upp balkar så att det ska bli svårare för tjuvarna att genomföra liknande inbrott och att även ha dygnetruntbevakning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078