23948sdkhjf

Efterfrågan på metallslang ökar

Ibland blir man glad för samma sak flera gånger. Det har Hydroscand i Motala nu anledning att bli.

De har nämligen fått sitt ISO 3834-2 certifikat förlängt på sin enhet för produktion av specialslang – Special Hoses.

– Certifikaten är viktiga för oss då det visar på att vi arbetar rätt och håller hög kvalité för våra kunder. Det gäller att tillgodose de höga krav på marknaden som ställs på oss som leverantör. Speciellt nu när vi ser en fortsatt ökning i efterfrågan på metallslang som verkar hålla i sig. 2021 har varit ett utmanande men positivt år för oss då vi har tagit fler marknadsandelar, säger Rickard Öreteg, platschef på Hydroscand Special Hoses i Motala i ett meddelande.

Det handlar om ett certifikat på att de lever upp till kvalitetskrav som finns för svetsning av metallslang, metallkompensatorer och rörkonstruktioner.

På Special Hoses arbetar 15 personer inklusive platschefen Rickard Öreteg. Ett flertal revisioner genomförs årligen, vilket för svetsverksamheten betyder en intern och en extern revision per år.

Hydroscands svetsare utför TIG-svetsning i materialen rostfritt stål, svart stål och aluminium. Samtliga svetsare på Special Hoses har svetsarprövning och hanterar beställningar som innefattar lödning. 

Special Hoses i Motala uppfyller sedan tidigare kraven enligt Pressure equipment directive, PED 2014/68/EU. Det innebär att Hydroscand får CE-märka produkter som lever upp till kraven för denna märkning. Verksamheten har även sedan tidigare det marina certifikatet enligt DNV.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.187