23948sdkhjf

Ståltillverkaren bara anställer och anställer

Inom loppet av en vecka har de försett sig med både en produktchef och en senior mekanisk ingenjör.

Det svenska teknik- och designföretaget Stilride utvecklar elektromobilitetsapparater baserade på hållbar industriell origami – Stilfold. Stilfold är en patentsökt metod för att ta fram smarta, lätta och hållbara mönster som kan vikas i platt plåt av robotar.

Och nu har de alltså anställt två personer på en vecka.

Det stämmer, vi bygger Stilride teamet för att kunna leverera vår första produkt i slutet av 2022 samt för att förfina vår teknik Stilfold, berättar Jonas Nyvang som är en av grundarna och CEO på Stilride för Metal supply.

I februari kommer de att vara 10 anställda på företaget. Och fler ska de bli.

Ja, vi söker för närvarande en industridesigner och satsar på att vara 22 anställda till slutet av 2022, berättar Jonas Nyvang för oss.

Vi ber honom summera 2021.

2021 var ett spännande år då vi utvecklade vår tillverkningsprocess och vår första produkt. Vi tog in finansiering som möjliggjort att vi kan rekrytera ett ännu starkare team för den fortsatta utvecklingen av tekniken och förberedelser för att börja producera Sport Utility Scooter One.

Har ni något på gång framåt som ni vill hinta om?

Nästa steg för Stilride är att vidareutveckla och finslipa vår unika tillverkningsprocess Stilfold, som enklast kan beskrivas som industriell origami. Processen gör det möjligt att, med hjälp en speciellt framtagen programvara, böja och vika olika konstruktioner från stålplåt. Resultat blir en mycket hållbar och hållfast konstruktion som kräver avsevärt mindre råvara och väger en bråkdel jämfört med en traditionell lösning, säger han.

Produktchefen heter Mattias Johansson. Stilride beskriver honom på LinkedIn som expert på affärsutveckling och EV Homologation Specialist. Han har nämligen lång erfarenhet av produktutveckling och homologering av elfordon.

Mattias Johansson har tidigare varit med och grundat och byggt det svenska elbilsföretaget Inzile.

– Stilride är ett otroligt spännande företag och det är en ära att få vara en del av teamet. Jag ser fram emot att få vara med på resan där vi kommer att visa hur kombinationen av svensk teknik, industriell design och innovativ metallformningsteknik är svaret för framtidens fordonsindustri, säger Mattias Johansson i inlägget.

Alexander Wagner är Stilrides nya seniora mekaniska ingenjör.

Stilride beskriver honom som en erfaren maskiningenjör med en bakgrund av att utveckla produkter för Med-Tech-industrin.

–  Stilride visar upp hållbar produktutveckling när den är som bäst och jag kunde inte vara gladare över att gå med i detta team av talangfulla innovatörer, säger Alexander Wagner i inlägget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.187