23948sdkhjf

Metso Outotec utvecklar eller avyttrar sin metallverksamhet

Metso Outotec kommer att ta nästa strukturella utvecklingssteg i sin affärsportfölj. Detta efter den avslutade integrationen av sin mineralverksamhet och vändningen av sin metallverksamhet.

Bolaget planerar att ändra sin affärsområdesstruktur och relaterade rapporteringssegment genom att överföra Hydrometallurgy-verksamheten från metaller till mineraler. Målet med förändringen är att påskynda Metso Outotecs tillväxt inom mineralbearbetningsindustrin genom att mer effektivt utnyttja möjligheterna och synergierna i mineraler och hydrometallurgiska processer.

En strategisk översyn kommer att genomföras inom det återstående affärsområdet Metals, bestående av affärslinjerna Smelting, Metals & Chemical Processing och Ferrous & Heat Transfer. Granskningen ska fokusera på att utvärdera den bästa miljön för att utveckla metallverksamheten och dess strategiska passform i Metso Outotecs affärsportfölj.

Alla potentiella alternativ kommer att övervägas, inklusive utveckling av Metso Outotec, gemensam utveckling med en partner eller avyttring. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172