23948sdkhjf

Rekordorder till Ruukki

Ny rekordorder på cirka 740 miljoner kronor när Strängbetong och Ruukki bygger stommen till Mall of Scandinavia i Solna i ett uppdrag från PEAB
Strängbetong och Ruukki har tillsammans fått i uppdrag av PEAB att bygga stommen till Mall of Scandinavia, ett nytt shoppingcenter i Arenastaden i Solna. Ordern är totalt värd ca 740 miljoner kronor. Ruukkis del av avtalet består i att dimensionera, tillverka, leverera och montera en komplett stålstomme till hela köpcentrumet.

Stort förtroende
Projektets komplexitet, omfattning och innehåll, med pelare och balkar av stål med bjälklag och väggar av betong har ställt stora krav på samarbete ända från första början.

- När det nu blivit klart att vi fått förtroendet att leverera stommen, upprättar vi omgående en gemensam projektorganisation baserad på den samverkansmodell vi utarbetat, säger Johan Löw, Business Development Director på Ruukki.

Den nya byggnaden ligger intill nya Friends Arena, Nationalarenan i Solna, som just nu byggs av bland andra Strängbetong och Ruukki. Montaget av stommen påbörjas under september i år och beräknas färdigställt efter två år, september 2014.Byggnaden omfattas av Miljöklassningssystemet BREEAM.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078