23948sdkhjf

Flyttar hem verksamheten från Kina

Nu ska all produktion ske här hemma i Sverige. Telesteps flyttar nämligen sin produktion från Kina.

Fabriken är nybyggd. Här ska Telesteps nya helautomatiserade produktion i Sverige förse marknaden med teleskopiska stegar med deras patenterade triangulära aluminiumprofiler.

Redan 2019 togs beslut om att påbörja processen att flytta produktionen av teleskopstegar från Kina till Sverige. Detta efter att det stod klart att det genom att bygga en helautomatiserad produktionslinje i Sverige skulle vara möjligt att bibehålla och på sikt sänka de produktionskostnader som företaget då hade med produktion i Kina.

– Att ha produktionen i Sverige ger oss en ökad flexibilitet och kontroll över produktionen och dess planering och därav också smidigare leveranser och säkrare produkter till våra kunder, säger Peter Heim, vd Telesteps i ett meddelande och fortsätter:

– Vår grundfilosofi i arbetet med flytten av vår produktion har varit att ha ett miljöperspektiv som matchar vår kostnadsmedvetenhet i varje enskild delfråga. Vi ville verkligen att tillverkningen av komponenterna skulle ligga i en företagshubb, nära varandra. Helst inom några mils radie.

Och så har det blivit. Samtliga leverantörer kopplade till produktionen finns belägna inom fem mils radie från den nybyggda fabriken.

– Vi beräknas ha en fullskalig serieproduktion av våra teleskopstegar med triangulära aluminiumprofiler starten på 2022. Det känns enastående att få möjligheten att samarbeta med de fantastiska svenska affärspartner och företag som gjort gjorde projektet möjligt, och förverkliga min dröm om en svenskt teleskopisk stegproduktion, avslutar Peter Heim meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156