23948sdkhjf

Stålgrossisten köps upp – delvis

Hyttbäcken Invest har förvärvat 80 procent av aktierna i Eskilstuna Handelsstål från nuvarande ägare Tomas Axelsson som kvarstår som vd och delägare.

Tomas Axelsson grundade stålgrossisten Eskilstuna Handelsstål 2001. Verkstad och lager finns i Eskilstuna och kunder servas med handelsstål, plåt, verktygsstål och metaller Därtill viss bearbetning i form av kapning och klippning. Distribution sker huvudsakligen med egna turbilar.

– Tomas har tillsammans med sitt team skapat en uppskattad stålgrossist som servar allt från privatpersoner till små och stora företag i Mälardalen. Eskilstuna Handelsstål har ett starkt fokus på att lösa sina kunders behov och på att alltid hålla sina löften. Vi har imponerats av det kundfokus som genomsyrar bolaget, säger Anders Eller, vd för Hyttbäcken Invest i ett meddelande och tillägger:

– Vi är glada att få chans att kroka arm med gänget i Eskilstuna.

– Vi sökte en delägare som vill fortsätta att utveckla Eskilstuna Handelsstål som fristående handelsgrossist med bas i Eskilstuna. I Hyttbäcken har jag hittat en partner som både förstår branschen och som kan bidra med nya perspektiv för att fortsätta utveckla Eskilstuna Handelsstål, säger Tomas Axelsson, vd för Eskilstuna Handelsstål i meddelandet.

Vi frågar Anders Eller om det blir någon förändring för medarbetarna?

– Nej, tanken är inte att det ska märkas några förändringar. Vi förvärvar välskötta och fina bolag, med målsättning om att fortsätta på samma sätt. Vi samäger Eskilstuna Handelsstål med Tomas Axelsson, som fortsätter som ägare, vd och styrelseledamot.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.391