23948sdkhjf

Förädlar 1 000 ton stål – till världens vackraste fabrik

Det har gått fort framåt på sistone för Vestre Production i värmländska Torsby. År 2015 låg omsättningen på 78 miljoner kronor. I år ligger den på 245 miljoner och i det strategiska målet för 2025 siktar koncernen på en omsättning runt 500 miljoner.

– För att lyckas dit krävs bra personal och bra maskinutrustning. Idag har vi två parallella produktionsflöden i Torsby som fungerar väldigt bra. Vi förädlar idag runt 1 000 ton stål plus en hel del rör och stänger årligen och vill förbereda oss för en ökning i produktionstakten.

Det säger Per Olsson som är produktionschef i Torsbyfabriken i ett meddelande. Den befintliga fabriken vill säga, det ska nämligen bli en till. The Plus.

The Plus blir världens mest miljövänliga och vackraste möbelfabrik. Man kan enklast beskriva vår verksamhet i Torsby som att vi levererar våra produkters metalldelar till The Plus där de blir träbeklädda och vidarebehandlas med ytskikt och färg innan de färdigmonteras och skickas till kund, säger koncernchef Stefan Tjust i meddelandet.

Det mesta Vestre bygger är designade utemöbler och andra produkter man ser ute samhället, som cykelställ, papperskorgar och liknande. En typisk produkt som visar på Vestres smarta designtänk är Parklets 2.0 vilket är en modul med galvad stålram och trägolv där bord och bänkar kan kombineras med plats för exempelvis växter.

Nu har de investerat i en fiberlaser från Bystronic på 12 000 watt med ett antilsystem där tio fack innehåller plåt som ska skäras och fyra fack för färdigskuret material. Lägg därtill ett automatiskt plocksystem för de färdigskurna detaljerna så ska de vara väl rustade inför framtiden för att leverera både snabbt, miljövänligt och mycket – till världens vackraste fabrik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156