23948sdkhjf

Jernbro hakar på industriella expansionen i norr

Jernbro Industrial services kommit överens med Axel Johnson International om att förvärva samtliga aktier i Gällivare Industriservice, Gisab. 

– Förvärvet, som är ett led i vår tillväxtstrategi, innebär en ömsesidig förstärkning av lokal närvaro, kapacitet och tjänsteutbud för industrikunder i Norrbotten, särskilt för kunder inom stål- och gruvindustri. Vi ser goda möjligheter att i större omfattning och mera aktivt bidra till den pågående och planerade industriella expansionen i regionen. Verksamheter och kompetenser i Gisab och Jernbro kompletterar varandra på ett bra sätt, säger Mikael Jansson, vd, Jernbro Industrial services i ett meddelande och Boris Lindberg, vd på Gisab tillägger:

– Gisab har ägts av Axel Johnson International sedan 2014 och har under den eran fått möjlighet att bygga och utveckla bolaget till att bli en stark spelare i norra Sverige. Med Jernbro och de partnerskap som Gisab byggt genom åren, kommer vi att kunna erbjuda befintliga och nya kunder en stark och bred palett av hög kompetens, kunnande och erfarenhet inom industriellt underhåll och projekt.

Medddelandet avslutas av Martin Malmvik, vd på Axel Johnson International:

– Vi strävar alltid efter ett långsiktigt ägande och att bygga framgångsrika affärsområden där våra bolag drar nytta av varandra inom sina respektive branscher. I takt med att marknaden för tung industriservice har förändrats, har vi dock kommit fram till att det bästa för Gisabs fortsatta tillväxt och utveckling är att ha en stark ägare med fokus på just industriservice. 

Tillträde sker preliminärt under februari, givet ett godkännande från Konkurrensverket.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.203