23948sdkhjf

Beowulfs batteriprojekt hittar hem

Som vi tidigare berättat har mineralprospekterings- och utvecklingsföretaget Beowulf gett sig in i batteribranschen.

Det handlar om etablering av en produktionsanläggning för anodmaterial som ska lokaliseras i Finland. Och nu står det klart var.

Läs också: Beowulf ger sig in i batteribranschen

För Beowulf meddelar nu att deras helägda finska dotterbolag Grafintec och Epsilon Advanced materials undertecknat ett samförståndsavtal med Vasa stad för etablering av en anodmaterialproduktionsanläggning som ska placeras i GigaVaasa-området – belägen i närheten av Freyr Batterys föreslagna battericellsutveckling.

Den föreslagna anläggningen ska försörja batteri-/celltillverkningsföretag i Europa, som ett komplement till Epsilon Advanced materials växande anodmaterialverksamhet i Indien.

GigaVaasa industriområde är dedikerat till tillverkning av batterivärdeskedjor.

Mer än 160 energiteknikföretag finns i Vasaregionen, vilket möjliggör utmärkta samarbetsmöjligheter. Ett nära samarbete mellan EnergyVaasa Energy technology cluster och lokala lärosäten ska säkerställa tillräckligt med kvalificerad arbetskraft för att möta sektorns behov.

– Jag blev entusiastisk över det varma och samarbetsvilliga välkomnande jag fick när jag besökte Vasa stad i mitten av oktober, och jag är glad att vi har tagit ett betydande steg framåt för att fullborda batterivärdekedjan i GigaVaasa-området. Jag är väldigt exalterad över att börja 2022 med detta tillkännagivande. Vi har några hektiska månader framför oss, säger Kurt Budge, vd för Beowulf i ett meddelande och Vikram Handa, vd för Epsilon Advance materials fortsätter:

– Undertecknandet av samförståndsavtalet med Vasa stad är ett viktigt steg framåt för att föra vår teknologi och kunskap om att producera högkvalitativa anodmaterial för litiumjonbatteriindustrin till Europa. Vi tror att en produktionsanläggning belägen i det framväxande batteriklustret i GigaVaasa-området kommer att göra det möjligt för oss att förse våra kunder i Europa med högkvalitativa och hållbara produkter, förbättrade servicenivåer och ge oss en konkurrenskraftig kostnadsstruktur.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156