23948sdkhjf

Tesla förser sig med nickel

Talon Metals har ingått ett avtal om att förse Tesla med nickel från Tamarack-projektet i centrala Minnesota.

– Det här avtalet är starten på ett innovativt partnerskap mellan Tesla och Talon för ansvarsfull produktion av batterimaterial direkt från gruvan till batterikatoden. Talon har åtagit sig att uppfylla de högsta standarderna för ansvarsfull produktion som är helt spårbar och som har det lägsta inbyggda koldioxidfotavtrycket i branschen. Talon är glada över att stödja Teslas uppdrag att påskynda övergången till förnybar energi, säger Henri van Rooyen, vd för Talon i ett meddelande och Drew Baglino, SVP för Powertrain and energy engineering på Tesla fortsätter:

–  Talon-teamet har tagit ett innovativt tillvägagångssätt för upptäckt, utveckling och produktion av batterimaterial, inklusive att permanent lagra kol som en del av gruvdriften och undersökningen av den nya utvinningen av batterimaterial. Ansvarsfullt inköp av batterimaterial har länge varit ett fokus för Tesla, och detta projekt har löftet att påskynda produktionen av hållbara energiprodukter i Nordamerika.

Enligt villkoren i avtalet har Tesla åtagit sig att köpa 75 000 ton nickel i koncentrat.

Detta motsvarar en del av de metaller som förväntas produceras från Tamarack Nickel Project.

Tesla har också en förmånsrätt enligt avtalet att förhandla om köp av ytterligare nickelkoncentrat utöver det ursprungliga åtagandet på 75 000 ton.

Avtalets löptid är sex år eller tills totalt 75 000 ton nickel i koncentrat har producerats och levererats till Tesla.

Talon och Tesla kommer att arbeta tillsammans för att optimera nickelkoncentratkvaliteter och metallåtervinning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094