23948sdkhjf

Kunderna vill ha svenska verktyg i hårdmetall

Helix Verktyg i Lindesberg konstruerar och tillverkar specialverktyg i hårdmetall för borrning och fräsning. Nu köper de tre nya slipmaskiner.

– Denna affär gör oss båda starkare och bättre på det vi redan är bra på, säger Lina Marklund vd på Helix Verktyg i ett meddelande.

För Helix upplever en allt större förfrågan från svensk industri att köpa svenska verktyg.

Och det är det som är deras vision: Svensk verktygstillverkning i världsklass.

Vad säger kunderna - varför vill de ha svenska verktyg?

– Många av våra kunder har en mycket medveten miljö-och hållbarhetsstrategi och där ser vi att man gärna köper verktyg som inte behöver transporteras långa sträckor och då med flyg och båt. Samt att man inte blir lika sårbar med kortare transportsträckor. I akuta fall kan vi nå våra kunder med bil på några timmar, berättar Lina Marklund för Metal supply och tillägger:

– Man vill även gynna svensk industri samt att det är mycket lättare kommunicera alla tekniska termer, krav och önskemål för tekniker och inköpare på svenska.

Och även metallen kommer från Sverige. 

– Det mesta av hårdmetallen som vi använder köper vi från en leverantör Österrike och den stål som vi köper produceras till största del i Sverige, berättar hon för oss. 

Nu står det åtta Walter-slipmaskiner, en Anca-slipmaskin och två moderna rundslipar i Lindesberg och förser främst svensk industri med specialverktyg.

På plats finns även mätmaskiner för att säkerställa att alla verktyg håller måtten och levererar slipade verktyg med mätprotokoll om så önskas.

– Man behöver vara bäst på det man gör helt enkelt. Nu är vi riktigt bra rustade för framtiden och närmst 2022, säger en av Helix Verktygs ägare Thomas Marklund i meddelandet.

Han menar att de satsningar som görs lönar sig, gör företaget bättre och mer effektivt och skapar mer tid för utveckling.

Vad är då drivkraften framåt?

Jo, kundernas krav och förväntningar är drivkraften framåt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.157