23948sdkhjf

Stans & Press satsar på storlek och investerar

Blomstermålaföretaget tar ytterligare steg i att säkerställa sin plats på marknaden och investerar i en laserskärmaskin från Bystronic
Stans & Press AB i Blomstermåla har investerat i en Bystronic Bystar 4020 laserskärmaskin på 4x2 meter från Bystronic Scandinavia AB. Detta betyder att företaget säkerställer sin ställning på marknaden i regionen.

-Vi är en ren legotillverkare, och några av våra kunder vill ha riktigt stora detaljer levererade. Sopbilstillverkarna Norba och JOAB Recycling är några av våra kunder där vi är en viktig pusselbit genom våra laserskurna detaljer, berättar platschefen Robert Emriksson i ett pressmeddelande.

En kompetent fyrklöver
-Stans & Press AB har sitt huvudkontor i Vilshult som liksom de övriga två produktionsenheterna ligger i Blekinge. Namnet är från företagets tidiga historia på 70-talet. Idag är det inte så mycket stansande & pressande utan mest laserskärning, vattenskärning, bockning, svetsning & montering av kvalificerade plåtkomponenter. Totalt är man ca 100 anställda. På enheten i Blomstermåla har man satsat på att klara de största dimensionerna, och därför nyligen investerat i en laserskärmaskin som klarar av att bearbeta material med fyra meters längd.

Stora ämnen i rostfritt
- Våra kollegor i Olofströmsfabriken tillverkar delar till rostfria elskåp, men de allra största modellerna klarar de inte av, så de tar vi hand om i Blomstermåla. Vi var först 1999 med laserskärmaskin i Blomstermåla, och med den storleken vi har nu är vi nog störst i regionen, berättar Robert Emriksson.

Ett smidigt arbetsflöde med Bysoft
-Vi har installerat ByBend Part som är ett intelligent och mycket tidsbesparande verktyg för att få arbetsflödet att fungera smärtfritt hela vägen berättar Robert.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079