23948sdkhjf

Tre stålbudskap för 2022

Generaldirektör för worldsteel, Edwin Basson har tre budskap i sin nyårsblogg.

Men först handlar det om covid 19. Han tar upp att det finns signaler på att regeringar runt om i världen fokuserar på hur man ska kunna leva med viruset och ändå ha en väl fungerande ekonomi.

Efterfrågan på stål 2021 blev än bättre än förväntat menar han och baserar det på vaccinationsfrekvenser och statliga stödåtgärder. Och han tycker det ser lovande ut framåt.

Som en konsekvens förutspådde vi nyligen att vi kunde se efterfrågan öka med 2,2 procent till 1 896,4 Mt 2022. Vår största stålanvändande sektor, konstruktion, förblev mer motståndskraftig än de flesta och vi förväntar oss att detta kommer att fortsätta.

Budskap nummer ett handlar om säkerhet. Som stålindustrins främsta prioritet återspeglas detta i en nedåtgående trend i dödsfall och olycksfall skriver han.

Vi genomförde nyligen en mycket viktig workshop med våra medlemmar som fokuserade på vikten av säkerhetsledare för att skapa och upprätthålla en säkerhetskultur. Vi arbetar nu på en detaljerad vägledning om detta som vi räknar med att släppa under första kvartalet 2022.

Budskap nummer två handlar om klimatet. Vid COP26 i Glasgow åtog sig regeringar att skynda på utveckling och spridning av den rena teknik som behövs för att Paris klimatmål ska uppfyllas sammanfattar han.

Målet är att den globala marknaden senast 2030 ska föredra så kallat nära nollutsläppsstål.

Initiativet planerar att ta itu med innovation, underlätta samarbete, standarder och finansiering. Fyrtiotvå länder lanserade och godkände programmet...Vi kommer att vara helt engagerade i genombrottsteamet.

Det tredje budskapet handlar om worldsteels utbildningsinitiativ steeluniversity.

Våra kurser användes över 32 000 gånger förra året. 2022 kommer att medföra fortsatt utveckling av en kompetenskarta för kompetensbranschen som ger företagen möjlighet att identifiera och matcha kompetensluckor med rätt utbildning.

World steel association eller worldsteel är en ideell branschorganisation med medlemmar i alla större stålproducerande länder. worldsteel representerar stålproducenter, nationella och regionala stålindustriorganisationer och stålforskningsinstitut. Medlemmarna representerar cirka 85 procent av den globala stålproduktionen.

Vårt fokus för 2022 är säkerhet, klimatåtgärder och kompetens, avslutar Edwin Basson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172