23948sdkhjf

Sandvik vill statsa ännu mer på Kina

Koncernledningen vill satsa hårdare på den kinesiska marknaden för att stärka sin globala position
Sandvik är ett marknadsledande företag som ständigt måste anpassa sig för att kunna behålla sin ställning. I en intervju som Arbetarbladet gjort med Sandviks VD Olof Faxander framgår det att en stark närvaro i Kina är nödvändigt om de ska behålla sin position.

Svagt närvaro i dagens läge
– Vi har växt i utvecklingsregioner där Sandvik Mining är starkt, i till exempel Afrika. Men i bland annat Kina har vi betydligt svagare närvaro än många jämförbara verkstadsbolag, säger han i artikeln.

Vidare satsar Sandvik på bra arbetsvillkor för deras medarbetare i Kina där de idag har cirka 3000 anställda. Construction och Mining är väl etablerade där samt Materials Technology som är på uppgång.

-Det gör vi genom att ställa krav på våra egna fabriker, att vi har bra villkor för våra anställda. Vi har också aktiva program där vi är ute och tittar på våra underleverantörer, fortsätter Olof Faxander.

Besparningar
Inom Sandvik pågår det organisationförändringar vilket ska ge besparningar på cirka 1 miljard kronor per år med start 2013. Bland annat fick Sandvik Material Technology hårdare krav på sig att höja lönsamheten. Det är ovisst hur framtiden ser ut för just SMT även om man i dagsläget inte vill spekulera i detta inom Sandvik.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.312