23948sdkhjf

Storskogen satsar på metallindustrin - igen

Storskogen har förvärvat en majoritetsandel i Hans Kämmerer GmbH i Wachtendonk, Nordrhein-Westfalen. Det förvärvade bolaget förser främst stål- och metallbearbetningsindustrin med slitage- och reservdelar.

Storskogen som själva grundades år 2012 har som affärsidé att förvärva och driva välskötta och lönsamma små- och medelstora bolag med ledande ställning på sin marknad.
Det senaste förvärvet har cirka 100 anställda och omsatte cirka 12 miljoner euro under 2020.

Familjen Kämmerer som driver bolaget beslutade att hitta en strukturerad successionslösning i ett tidigt skede. Lösningen blev Storskogen. Johannes Kämmerer, delad vd och teknisk direktör, tillhör den tredje generationen i företaget. I en kommentar säger han:

- Efter dagens tredje generation finns det inte fler potentiella efterträdare från familjens fjärde generation. Vår far Hans Kämmerer lämnar bolaget som aktieägare när Storskogen ansluter. Vi är glada över att ha hittat en långsiktigt ny ägare i Storskogen som vi kan fortsätta vår tidigare framgångsrika kurs tillsammans med. 

Han förklarar:

- Min bror Nicolas, som är delad vd och kommersiell direktör, och jag kommer att kvarstå med en betydande minoritetsandel i Hans Kämmerer GmbH och kommer att fortsätta att leda företaget. Under de kommande åren kommer vi att samarbeta med Storskogen för att successivt utöka vår ledningsgrupp.

Lars Nottehed, vd för Storskogen Tyskland, är mycket nöjd med förvärvet. Han anser att Hans Kämmerer GmbH med sin kompetens inom underhållsområdet är ett idealiskt komplement till den industriella verksamheten i Tyskland och Europa.

- Vi hälsar hela Hans Kämmerer-teamet varmt välkomna till Storskogen och vi är mycket glada över samarbetet, säger Lars Nottehed, vd för Storskogen Tyskland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156