23948sdkhjf

Lek dig till geovetenskapens hemligheter

Det har kommit en ny version av modden BetterGeo för Minecraft.

I den nya versionen ska du kunna lära dig mer om geologi, naturresurser och viktiga metaller såsom kobolt, litium och sällsynta jordartsmetaller. Det berättar Sveriges geologiska undersökning, SGU på sin hemsida.

Modden BetterGeo släpptes som betaversion på svenska och engelska 2015 som ett gratis tillägg till spelet Minecraft. BetterGeos syfte är att att öka kunskapen om geovetenskapens betydelse för samhällsbyggande och tillväxt. Modden ska också öka medvetenheten om hållbar användning av mineraltillgångar.

För skolor finns utbildningsmaterial med övningar. Här ska elevr få lära sig om cirkulär ekonomi, batterier och återvinning av råvaror. Eller varför inte gå på mineraljakt där värdefulla stenar, mineral och metaller är hårdvaluta?

Vad är då SGUs roll i det hela?

Jo, BetterGeo var en satsning inom ett regeringsuppdrag som SGU hade 2013 till 2017. Just för att öka kunskapen om geologins betydelse för samhällsbyggnad och tillväxt.

2019 till 2021 fick projektet utökning och idag finansieras det av EIT RawMaterials under The European Institute of Innovation and Technology – ett organ inom Europeiska unionen.

I samarbetsprojektet ingår flera länder inom EU och Sverige representeras av SGU.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172