23948sdkhjf

Ståljätten satsar stort på nya styckningsanläggningar

East Metal med fabriker i både Danmark och Lettland har investerat i nya maskiner för skärning.

Enligt vd Flemming Rasmussen görs detta för att ge en ännu bättre service och kvalitet till kunder inom bland annat vindkrafts- och transportbranschen.

Specifikt har investeringar gjorts i två Mazak-maskiner, varav den ena är en 3D Fabri Gear 400 III rörlaserskärare och den andra är en Optiplex Nexus 3015 fiberlaserskärare.

– Dessa maskiner har faktiskt kompletterat vår skärkapacitet, vilket gör att vi kan producera nya produkter och utöka vår kundbas ytterligare. Vi är stolta över att vara ett tillväxtorienterat företag och effekten av båda lasersystemen på vår skärkapacitet spelar en nyckelroll för att expandera East Metals verksamhet, säger Flemming Rasmussen.

East Metal grundades i Lettland 1997 och med tiden har företaget börjat fokusera uteslutande på tillverkning av stora, komplexa produkter.

– Till exempel inom vindenergibranschen förväntas de komponenter vi levererar hålla i minst 20 år i en mycket stressig miljö. Som sådan är kvalitet väsentligt, och det betydde mycket när vi ville utöka vår lasermaskinportfölj, säger Flemming Rasmussen.

Han berättar att de två nya styckningsanläggningarna kommer att innebära att man tar hem uppgifter som idag görs av underleverantörer.

– Vi har tidigare lagt ut en del av vårt laserskärningsarbete på underleverantörer, så maskinerna vi köpte var nödvändiga för att ge utökad kapacitet och flexibilitet, säger Flemming Rasmussen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.187