23948sdkhjf

Rekordorder skapar jobb på Höganäs Bjuf

Efter att koncernen Borgestad, där Höganäs Bjuf ingår, tecknat en av sina största order någonsin räknar man med att kunna nyanställa personal under den kommande tiden
En spännande tid väntar företaget Höganäs Bjuf i Bjuv som kommer att behöva nyanställa upp till fem nya personer för att klara av arbetsbelastningen. Koncernen Borgestad har tagit hem en av sina största ordrar i företagets historia vilket påverkar alla positivt.

-Det är många företag som måste se över sin bemanning i svåra tider och då tycker vi att det är trevligt att kunna signalera att vi ökar antalet anställda, säger Höganäs Bjufs VD Egil Friestad till Helsingborg Dagblad.

Kinesisk order
Ordern kommer från kinesisk magnesiumtillverkare. Ordern är på eldfast material som ska skydda produktionsutrutningen som ska tillverkas på anläggningen i Bjuv. Trots hård konkurrens från den kinesiska marknaden hamnade ordern i Sverige.

– Kineserna är stora konkurrenter till oss så det är väldigt roligt att de väljer att handla av oss, säger Egil Friestad i artikeln.

Leveranser sker i början av 2013 och kommer att fortgå ett år framåt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109