23948sdkhjf

Stålbolaget ersätter målat aluminium

20 000 kvadratmeter Greencoat från SSAB ersätter målat aluminium på skolbygge i Borlänge. Ursprungligen hade arkitekterna tänkt sig målat aluminium med specialfärger men Patrik Fäldt, vd på Isaksson Rostfria i Borlänge fick alla på andra tankar.

Vi frågar hur Patrik Fäldt kom i kontakt med Greencoat.

– Vi har hållit på med Greencoat ända sedan det kom ut på marknaden i princip och kört testtak åt SSAB, berättar han för Verkstäderna och tillägger:

– Det mest revolutionerande skulle jag vilja säga dels att det är en miljömässigt väldigt bra produkt men också att färgen sitter kvar och håller sig snyggare över tid.

Skanska, White Arkitekter och Kommunfastigheter i Borlänge arbetar tillsammans med det stora projektet som ska pågå i flera år framåt. När allt är klart kommer fyra stora hus inrymma total 1200 elever och skolpersonal från förskoleklass till årskurs nio. Plåten de använder levereras av ett lokalt företag; Dala-Profil AB i Borlänge.

– Det känns väldigt bra att Dala-Profil som vår Greencoat partner, kan vara delaktiga i det här stora bygget. Det blir en bra, lokal prägel på hela uppdraget, säger Magnus Andersson SSAB och försäljningschef Sverige för Greencoat i ett meddelande. 

Trots att det råder vinter så pågår arbetet. Greencoat kan formas ner till minus 15 grader vilket gör att bygget kan utföras även under vintern.

År 2022 firar Isakssons Rostfria 100 år som företag. Från att från början varit ett renodlat plåtslageri har det över decennierna utvecklats till ett företag med tre huvudinriktningar. Byggplåt är den självklara stommen som kompletterats med rostfria applikationer och slutligen miljöteknik. 2022 är också året då Greencoat firar 10 år på marknaden.

– Självklart ska vi fira på något sätt men för tillfället har vi fullt upp med att hinna med enligt plan. Alla byggnadsplåtslagare är fullt upptagna med projektet och vi har dessutom fått ta in en samarbetspartner i form av Plåt-Lars från Falun för att klara kompetensen, avslutar Patrik Fäldt meddelandet.

GreenCoat® är varumärket för SSABs färgbelagda stållösningar med beläggning av svensk rapsolja för tak, fasader och takavvattning. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.157