23948sdkhjf

Drar igång guldbrytningen i förtid

Endomines meddelar att bolaget påbörjat brytningen och anrikningen tidigare än planerat vid Pampalo-gruvan i östra Finland.

Ja, malmbrytningen har påbörjats i förtid och att anrikningsverket håller på att starta upp.

Fördjupningen av gruvan uppnådde måldjupet 815 meter i november. Efter uppstarten i april 2021 har nu totalt 450 meter snedbana drivits för att fördjupa gruvan och nivåutvecklingen och arbetet för att nå strossarna är i gång. De första strossarna kommer i produktion i början av februari.

Anrikningsverket kommer att uppstartas genom att använda malm från gruvutvecklingen. För tillfället har totalt 2500 ton malm med ungefär 2,7g/t guldhalt lagrats och kommer att inmatas till anrikningsverket då testkörningen av verket är färdig före jul.

Flotationsprocessen kommer kompletteras i januari med Knelson gravitation anrikning.

All personal på anrikningsverket, inklusive anrikningsverkets chef, har rekryterats och skolats och de är beredda för anrikningsverkets produktion i början av året. 

Gruvarbetet vid Friday-gruvan och anrikningen vid Orogrande anrikningsverket i Idaho fortsätter upptrappningsfasen. Underjordiska borrningar har påbörjats för att testa de djupare mineraliseringsområdena. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094