23948sdkhjf

OptoNova delar på ägarskapet

Kvarnen AB och Almi Invest investerar och blir delägare i OptoNova som stärker företaget i en expansionfas
OptoNova AB har genomfört en nyemission och tagit in kapital från två nya delägare, Almi Invest Stockholm och Kvarnen. OptoNova är ledande i Sverige på visionsystem för att öka kvalitet och produktivitet i tillverkningsindustrier med höga produktionskrav. Kapitalet som investeras skall användas till att stärka bolaget som är i en expansionsfas med många affärsmöjligheter, framgår det i ett pressmeddelande.

- När vi investerar letar vi efter bolag med spjutspetskompetens och stor utvecklingspotential och det har vi hittat i OptoNova. Bolagets utveckling de senaste åren är imponerande och läget nu är mycket bra för att accelerera tillväxttakten ytterligare. Ledning och personal har både den ledande tekniska kompetensen inom området och dessutom ett mycket professionellt sätt på vilket man driver och utvecklar bolaget, säger Jesper Petersson Hemstad, Kvarnen AB.

Utveckling som kräver ökad automation
- Tillverkningsindustrin i hela Västeuropa har stora behov att automatisera sina tillverkningsprocesser. Det finns en stor potential för de som ligger i framkant och gör investeringar i automation att därigenom möta den internationella konkurrensen, säger Johan Crona, Investment Manager på Almi Invest. OptoNova har flera av Sveriges mest krävande industribolag som kunder och vi ser en stor potential att expandera verksamheten ytterligare både marknads- och produktmässigt.

OptoNova är en ledande internationell leverantör av automatiska avsyningssystem till möbel-, verkstads- och förpackningsindustrierna, med fler än 140 installationer över hela världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141