23948sdkhjf

Konkursdrabbad kranfabrik har fått ny ägare

Företaget Brdr. Christensen, som ligger i Skuderløse nära Næstved, försattes i konkurs i mitten av oktober.

Sedan dess har advokat Nicolai Dyhr arbetat intensivt med en lösning på vad som ska hända med konkursboet. Tiden rann ut när det gällde att hitta en köpare som skulle ta över konkursboet för vidare drift.

Men nu har det lyckats ändå.

– Efter långa förhandlingar har jag sålt till en indisk köpare – en stor indisk och Dubaibaserad industrikoncern, säger Nikolai Dyhr.

Bra köppris

Det handlar om den indiska gruppen Anand Group. Företaget är bland annat tillverkare av komponenter till fordonsindustrin. I och med förvärvet av Brdr. Christensen får de nu in en hedrad tillverkare av tullkranar och ventiler för olje- och gasindustrin i koncernen – ett affärsområde som de redan är bekanta med, då de driver en liknande fabrik i Indien.

– De har mycket aktiviteter runt om i världen, men framförallt runt Indien och Arabemiraten. Vi lyckades ordna möten med företaget i Danmark, senast var det fem äldre familjemedlemmar från två generationer. De har visat sig vara väldigt seriösa och betalat en fin köpeskilling, säger Nicolai Dyhr.

Håller på att hitta medarbetare

För Nicolai Dyhr är försäljningen kulmen på flera månaders arbete. Till en början skickades Brdr. Christensen till tvångsupplösning i september eftersom inget årsbokslut hade lämnats. Därefter togs bolaget under rekonstruktion men Nicolai Dyhr fick konstatera att bolaget inte gick att rädda och en konkursansökan lämnades in.

Nu finns ytterligare utsikter att fabriken i Skuderløse kommer igång.

– Det har varit väldigt svårt att hitta rätt köpare, men vi har lyckats skapa en lösning som bolånehavarna är väl nöjda med. De nya ägarna återöppnar nu företaget i Skuderløse och håller på att anställa nya medarbetare, säger Nicolai Dyhr, som fortsätter:

– Jag hade kanske haft möjligheter för fastigheten och företaget, men vi hittade den bästa ekonomiska lösningen samtidigt som vi har sparat ett större antal jobb.

– Jag hoppas att lokalbefolkningen i Skuderløse blir glada, för de nya ägarna har stora planer för företaget i framtiden, tillägger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078