23948sdkhjf

Byggplåtsföretaget integreras

– Profilmetal blir en del av vår befintliga produktionsverksamhet, så det är ingen fusion utan snarare integration, berättar Areco för Metal supply.

Areco stärker nämligen sin marknadsandel i Danmark med nytt bolagsförvärv. Och det är Profilmetal i Danmark som förvärvas.

Profilmetal har tillverkat profilerad tak-och fasadplåt sedan 1994. Huvudkontor och produktion ligger i Slagelse, på västra Själland, därifrån sköts det leveranser direkt till slutkunder i hela Danmark. Bolaget omsätter cirka 45 miljoner kronor och har 12 anställda.

Profilmetal kommer även i fortsättningen att vara en självgående avdelning med egen ledning och personal.

– Med förvärvet tar vi ett stort kliv in i e-handelsvärlden vilket är ett strategiskt viktigt steg för att vi ska fortsätta att ligga i framkant. Med hjälp av Profilmetals väletablerade e-handelsplattform kommer vi att positionera oss ännu starkare på Själland och på den danska marknaden, säger Pontus Holgersson, vd Areco Profiles i ett meddelande.

– För Profilmetals kunder innebär förvärvet en bredare produktportfölj. Areco Profiles Danmark har 10 produktionslinjer, vilket gör dem till den största danska leverantören av tak- och fasadprofiler. Tillsammans med Arecos starka marknadsposition och investeringsförmåga kommer bolaget att få den kraft som behövs för att bli en huvudaktör i Danmark både mot konsument- och objektmarknad, säger Sten Mortensen, vd Profilmetal i meddelandet.

Areco är en svensk privatägd koncern som bildades 1944. Kärnverksamheten riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter. Koncernen indelat i fem affärsområden med 375 anställda i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen, och omsättning på 3 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08