23948sdkhjf

Nu blir det koldioxidfritt litium till Volkswagen

Det handlar om Vulcangruppen som ingått avtal med Volkswagen om att ta fram klimatneutralt litium till Volkswagens cellfabriker i Europa.

Litiumet kommer från Upper Rhen Rift. Avtalet har en initial löptid på 5 år. Början av
kommersiell leverans är 2026.

Volkswagen-koncernen strävar efter målet att minska utsläppen av växthusgaser under ett fordons hela livscykel tills de är helt klimatneutrala. Bara i Europa ska sex gigafabriker med en total produktionskapacitet på 240 gigawattimmar byggas i slutet av decenniet. Med den hållbart producerade råvaran från Tyskland vill Volkswagen-koncernen möta behoven för sin egen framtida cellproduktion i Europa.

– Volkswagen implementerar sin batteristrategi mycket konsekvent och i hög hastighet. Volkswagens standardcell måste ligga i framkant vad gäller prestanda, kostnader och hållbarhet redan från början. Med våra nya partners tar vi ytterligare ett steg närmare detta. Tillsammans blir vi viktiga i att tackla delar av batteriets värdekedja och banbrytande
att utveckla teknik, säger Thomas Schmall, styrelseledamot för teknik på Volkswagen och vd för Volkswagen group komponenter i ett meddelande.

Tekniken speciellt utvecklad av Vulcan ska möjliggöra helt koldioxidfri litiumproduktion i regionen Oberrhen Graben. 

–  Med detta avtal kommer vårt Zero carbon lithium-projekt att bli en viktig faktor i Volkswagens ledande globala mål att producera kolfria elfordon, inklusive alla råvaror i batteriförsörjningskedjan. Vi ser fram emot ett nära samarbete med Volkswagen group, den största biltillverkaren i världen för att bygga upp en hållbar, lokal litiumförsörjning för den tyska och europeiska marknaden, kommenterar Dr Francis Wedin, vd för Vulcan i meddelandet.

Volkswagen-koncernen har också säkrat förköpsrätten för investeringar i ytterligare kapacitet i Vulcans Zero carbon lithium-projekt. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156