23948sdkhjf

Alelion har fått en första order på litiumjonbatterier

Alelion energy systems har fått en första order på litiumjonbatterier inom segmentet Ground support equipment, GSE. 

Beställare är en ny kund inom GSE – Vestergaard company, ett danskt familjeägt bolag som tillverkar fordon anpassade för den globala marknaden av GSE-fordon.

Vestergaard company är leverantör av fordon för olika funktioner som behövs på marken på en flygplats.

Batterier med litiumjonteknik blir allt vanligare i flygplatsfordon, eftersom flygindustrin är en av många branscher som behöver minska sina koldioxidutsläpp för att uppnå klimatneutralitet, berättar de.

– Med Alelions breda kunskap och erfarenhet av högspända batterisystem blir de en partner som kan förstå våra fordons komplexitet, säger Thomas Roepstorff, Manager electrical engineering, Vestergaard company i ett meddelande.

Alelions högspända batterisystem för industriella fordon off-highway har nu tagit sig in i ytterligare ett nytt segment. Sedan 2006 har Alelion energy systems varit utvecklare och global leverantör av batterisystem inom segmentet materialhantering. I dag driver Alelions batterier mer än 5 000 fordon runt om i världen.

Samtidigt som Alelion ökar sin marknadsnärvaro inom GSE har företaget de senaste åren ökat satsningarna inom mer avancerade högspänningsbatterisystem för specialfordon off-highway och har nu efter genomförda tester och certifiering startat serieproduktion av batterisystem för specialfordon off-highway.

Leverans ska ske under första kvartalet 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125