23948sdkhjf

Wallenius Water förbättrar på SSAB

Installationen av Wallenius Coolant System förbättrar arbetsmiljön hos SSAB och medför dessutom en rad positiva ekonomiska fördelar
Wallenius Water AB:s Coolant System har varit i drift hos SSAB i ett år och har under den tiden reducerat bakterier som kan växa i skärvätskan. Bakteriekontrollen har skett helt utan extra biocidtillsättning, något man tidigare utfört med jämna mellanrum. Det finns också den ekonomiska aspekten med högre produktivitet genom att de minskat sina driftstopp för rengöring och byten av skärvätskor.

Otrevlig lukt borta
Den lukt som ibland förekom är helt borta och skärvätskan fungerar med samma höga kvalitet. En luftmätning före och efter installationen är gjord av Arbets- & miljömedicin vid Universitetssjukhuset i Örebro och mätningen visar bland annat att halterna av formaldehyd i lokalen fallit dramatiskt. En effekt som är naturlig när biocidtillsättningen upphört.

-Ett av våra mål är att hela tiden ligga före lagstiftningen vad gäller våra medarbetares arbetsmiljö. När vår skärvätskeleverantör introducerade Wallenius Waters kemikaliefria reningsteknik och föreslog en studie med noggrann uppföljning, kände vi att detta låg väl i linje med vårt miljöarbete och målsättning,säger Anders Jacobsson, assisterande chef i maskinverkstaden på SSAB i ett pressmeddelande.

Bra för miljön
SSAB tillämpar en tuff miljöpolicy som strävar efter att i möjligaste mån undvika eller reducera användningen av biocider och övriga kemikalier.

-Vi är väldigt nöjda med resultatet eftersom vi vet vilken utmaning det är att hålla skärvätskan i god kondition utan bakterier, avslutar Anders Jacobsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095