23948sdkhjf

Smart-techbolag satsar på bolag som underhåller stål

Smart-techbolaget TopRight Nordic satsar på sitt affärsområde TopConstruction och har därför tecknat en avsiktsförklaring att förvärva Axén & Grönqvist som levererar aluminumpartier, brand- och säkerhetsdörrar samt även installation- service- och underhållstjänster till stora fastighetsbolag.

Smart-techbolaget TopRight Nordic har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva teknik- och säkerhetsföretaget Axén & Grönqvist. Ägaren har accepterat erbjudandet. 

Ett strategiskt viktigt drag, så förklarar TopRight Nordic förvärvet.  Förvärvet görs för att stärka och utveckla affärsområdet TopConstruction, ett område som präglas av tradition och innovation. Affärsområdets fokus ligger på konstruktionslösningar i glas eller stål.

- Vi utför service och reparation på i stort sätt alla former av stål och metalldörrar, berättar Ola Grönqvist, vd på Axén och Grönqvist.

Inom vilket område är ni starkast?

- Service och reparation på stål samt byte av dörrar och entrépartier på flerfamiljshus på eftermarknaden.

Det Göteborgsbaserade teknik- och säkerhetsföretaget Axén och Grönqvist är välkända inom sin bransch. Idag levererar de aluminumpartier, brand- och säkerhetsdörrar samt installation-, service och underhållstjänster till stora fastighetsbolag.

- Det kommer att bli många fördelar med att komma in i en större organisation, med allt vad det innebär

Och hur kommer bolaget att drivas vidare?

- I stort sett i nuvarande form men kommer att vi kommer ingå i TopRight Nordic AB ”familjen” 

Någon som ser positivt på affären är Anders Myrbäck, vd på TopRight Nordic. I en kommentar säger han:

- Med förvärvet av teknikföretaget Axén & Grönqvist utvecklar vi vårt affärsområde TopConstruction, genom att nu även bygga ett starkt servicebolag för våra kunder. Vårt erbjudande inom affärsområdet blir mer heltäckande och befäster ytterligare vår position som en komplett leverantör av innovativa konstruktionslösningar.

TopRight Nordic har som ambition att nå en omsättning på 1 miljard kronor inom en femårsperiod. Tillväxten ska främst ske organiskt, men med vissa strategiska förvärv.

År 2021 antog TopRight en ny bolagsstrategi med tre strategiskt viktiga affärsområden; TopSolutions, TopConstruction och TopEnvironment. Det som förenar de tre affärsområdena är ett gemensamt mål om att ligga i teknikens framkant.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14