23948sdkhjf

Digital mining technologies − nytt hos Sandvik

Sandvik avser förvärva Deswik, ett mjukvaruföretaget inom gruvplanering och bildar en ny division, Digital Mining Technologies

Sandvik har tecknat ett avtal om att förvärva Australien-baserade Deswik som är leverantör av mjukvara för gruvplanering. Deswik kommer att vara en del av Digital Mining Technologies, en nybildad division inom affärsområdet Sandvik Mining and Rock Solutions.

Genom att förvärva Deswik får Sandvik tillgång till en leverantör av integrerade mjukvaruplattformar som stödjer digitalisering genom de olika stadierna av gruvplanering, och har mer än 10.000 befintliga licenser.
De jobbar med datorstödd 3D-design av gruvor, schemaläggning, driftsplanering, datahantering och geologisk kartläggning. Deswik erbjuder också olika konsulttjänster kopplade till gruvplanering, avgränsning, mjukvaruimplementering och utbildningsstöd.
− Deswiks unika mjukvarulösningar kombinerat med Sandviks erbjudande inom digitalisering och automation bildar en tydlig världsledare inom digitala lösningar för gruvindustrin. Att kombinera Deswiks kompetens inom gruvplanering med vår utrustnings- och automationsexpertis öppnar nya möjligheter för att optimera våra kunders värdekedja, säger Henrik Ager, chef för Sandvik Mining and Rock Solutions i ett pressmeddelande.

Deswik kommer att utgöra en av tre hörnstenar i den nybildade divisionen Digital Mining Technologies, som etablerats för att accelerera exekveringen av Sandvik Mining and Rock Solutions strategiska prioritet, att leda industriutvecklingen inom hållbarhet i underjordsgruvor och produktivitetslösningar inom elektrifiering, automation, digitalisering och heltäckande optimeringslösningar. Den nya divisionen inkluderar även Sandvik Mining and Rock Solutions automationslösningar och Newtrax lösningar inom telemetri och kollisionsavstyrning.

Privatägda Deswik grundades 2008 och har sitt huvudkontor i Brisbane. Deswik har cirka 300 anställda och 14 kontor i 10 länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11