23948sdkhjf

Fortsatt heta på marknaden

LeanNova ser en ökad efterfrågan på före detta Saabare
I februari startade Fouriertransform, Innovatum och personer från Saab Automobiles tidigare ledning ett gemensamägt ingenjörsbolag, LeanNova Engineering för de ingenjörer som tidigare arbetat på Saab. Målet är att samla ihop den tunga kunskapen och hålla kompetensen inom Västsverigen, skriverP4 Väst. Från starten har företaget gått väldigt bra och de upplever en hög efterfrågan efter före detta Saabare.

– Det har faktiskt gått bättre än förväntat. Vi har lättare att få in kunder och vi har anställt fler personer än vad vi hade i vår originalplan. Just nu har vi ungefär 70 anställda och annonserar efter fler personer, säger Tomas Camén VD LeanNova till P4.

Hög kompetens
Ett annat företag som startades i efterdyningarna efter Saabs konkurs är Niotech. Även de har märkt av den stabila efterfrågan från marknaden. De ser redan över en kommande expansion inom det här året.

– Vi ska vara ungefär 15-20 anställda, det är väl ett rimligt antagande just nu. Det är lite beroende på vad som händer och sker. Men snarare växa i lagom takt efter kundbehov än att växa för fort, för då kan vi få bakslag i framtiden, säger företagets projektledare Conny Almkvist i artikeln.

Företagen ser inte varandra som konkurrenten utan snarare att de kompletterar varandra och ser till att driva näringslivet i Trollhättan framåt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062