23948sdkhjf

Satsning på rostfritt stål i automatiseringsprocessen

Den siste november tecknade Indutrade avtal om förvärv av samtliga aktier i nederländska bolaget Klay Instruments, ett bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassande mätinstrument i rostfritt stål för automatisering av industriella processer.

Det förvärvade bolaget har en årsomsättning på cirka 6 miljoner euro. OEM- och slutkunderna finns inom industrier som livsmedel, läkemedel, vatten och avlopp samt massa och papper. 

- Vi är glada att få in Klay i Indutrade och har en mycket bra känsla inför inflytten till familjen. Vi har sedan tidigare flera bolag som verkar inom området för mätinstrument och sensorer och har därför en god förståelse för produkterna och marknaden. Klay har produkter av hög kvalitet och innovationsnivå och säljer via distributörer i många länder. Förvärvet supportar väl vår ambition till fortsatt lönsam tillväxt, säger Patrik Johnson, Chief Financial Officer på Indutrade, till Metal Supply. 

Bolagets samtliga produkter tillverkas av rostfritt stål. Mätningslösningarna har en inbyggd temperatursensor och temperaturkorrigering vilket gör produkterna både driftsäkra och tåliga för olika temperaturer.

- Klay kommer att ingå i vårt affärsområde Measurement och Sensor Technology där liknande bolag redan finns. Bolaget kommer att fortsätta drivas självständigt som tidigare men naturligtvis snabbt få möjligheten till intressanta samarbeten inom Indutrade, säger Patrik till Metal Supply.

Klay Instruments levererar lösningar och produkter till kunder över hela världen, men huvudmarknaden är Europa och Nederländerna. Huvudkontoret är baserat i Dwingeloo, Nederländerna och har 31 medarbetare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.173