23948sdkhjf

Så ska stålsmältverk bli mer effektiva

ABB lanserar en smart fabrikslösning för mer säkra, autonoma och effektiva stålsmältverk.

Lösningen kallas ABB Ability smart melt shop och ska koppla samman stålverkets alla processer och rörliga utrustningar digitalt för att synkronisera verksamheter och öka produktionseffektiviteten. 

– Vi är stolta över att lansera ABB Ability smart melt shop – den första i sitt slag inom stålindustrin som gör det möjligt för ståltillverkare att koppla samman alla processer och rörliga utrustningar i stålverket för att uppnå synkroniserade operationer och eliminera flaskhalsar i produktionskapaciteten, säger Tarun Mathur, Global product manager, Metals digital på ABB i ett meddelande och tillägger:

– Digitaliseringen av kärnprocesser kommer att ge oss nya nivåer på produktivitet, säkerhet och hållbarhet inom stålsektorn.

Lösningen ska göra det möjligt för ståltillverkare att gå mot autonom drift genom att eliminera manuell samordning och därmed öka säkerheten i heta zoner då färre personer rör sig där.

Den nya digitala applikationen ska automatisera och optimera skänk- och kranrörelser i stålverk, vilket ska göra det möjligt att spåra och schemalägga transporten av smälta från skänkugn till stränggjutning.

Positioneringsteknik med radar och laser ska ge en noggrann visualisering och minska behovet av hårdvara och underhåll jämfört med RFID-lösningar. Den automatiserade planeringsmodulen för kranar omfattar orderprognoser, ruttplanering och automatisk kvittering av utförda moment.

Den termiska modelleringsmotorn använder skänkens temperaturhistorik från följningsmodulen och prognostiserad värmeöverföring från planeringsmodulen för att förutsäga de termiska förlusterna under skänkens rörelser och därmed rätt lyfttemperatur vid skänkugnen. Det ska resultera i bättre anpassning av smältans temperatur vid stränggjutningen som eliminerar tidsförluster och därför ökar produktiviteten.

Ståltillverkare ska kunna räkna med minskad ljusbågsbildning med 5 grader per smälta i skänkugnar för ökad energi- och kostnadseffektivitet.

Lösningen har redan installerats av det indiska stålföretaget JSW Steel. Den förväntas öka företagets Ebitda-vinst med omkring 2 miljoner dollar per år genom fyra procent högre gjuthastigheter, tidsbesparingar på en arbetsdag per månad och tillkommande produktion motsvarande 24 000 ton per år.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.25