23948sdkhjf

Plåtföretaget kör obemannat

– Vi hade ett behov både av snabbare körning och att kunna jobba med tunnare material, och denna maskin är riktigt vass. Tillsammans med automationsdelen så passar den oss väldigt bra, säger Tomas Larsson som äger och driver LM Metall sedan tre år tillbaka i ett meddelande.

Han talar om en Bystronic bysmart fiber 6000W som tillsammans med Bytrans extended möjliggör obemannad körning.

LM Metall har gjort en resa från tillverkning av egna produkter inom möbelindustrin till att idag vara en ren legoleverantör. Företagets historik gör att de har en bredd av processer, från plåtbearbetning och viss maskinbearbetning till svets och pulverlackering – allt under samma tak.

– Men under resans gång har just legolaser blivit ett av våra huvudområden, förklarar Tomas Larsson i meddelandet.

Och det var här man insåg behovet av utökad kapacitet. I huset fanns sedan tidigare en 6 kW CO2-laser från Bystronic. Att valet till slut landade på den nya maskinen berodde framför allt på lösningen med plåthanteringen. Och de jobbar sedan tidigare med Bystronics mjukvara Bysoft 7 som möjliggör offline-programmering.

– Vi både tror och vet att det finns en marknad för att sälja fler lasertimmar. Behovet verkar inte ta slut, och därför passar det oss väldigt bra att kunna köra obemannat under kvällar och helger, säger Tomas Larsson i meddelandet och avslutar:

– Vi är väldigt flexibla när det gäller både små och mellanstora serier och kan göra nästan allt när det gäller plåt.

Bystronic Scandinavia har ett serviceteam på drygt 30 tekniker och ett utbildningsprogram för att säkerställa att kunderna får ut det allra bästa ur sina anläggningar och system.

– Många kan göra en bra lasermaskin, men när det gäller relationer och mjukvara – där kan vi verkligen göra skillnad, säger Andreas Claesson som är ansvarig säljare hos Bystronic i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.142