23948sdkhjf

Tillverkare av rostfritt stål certifieras

Aperam blir det första företaget i rostfritt stål som får Responsiblesteel-certifiering.

Aperams verksamhet i rostfritt stål i Europa har nämligen klarat tredjepartsrevisionen mot Responsiblesteel Standard – den globala hållbarhetsstandarden för stålsektorn.

ResponsibleSteel är en internationell, ideell medlemsorganisation.

– Jag är glad över att Aperam, en Responsiblesteel-medlem sedan 2019, är den första rostfria ståltillverkaren som har tilldelats vår certifiering för sin europeiska rostfria stålverksamhet. Responsiblesteel-standarden, skapad av stålsektorns enda verkligt globala multiintressentinitiativ, innehåller en mycket krävande uppsättning ESG-kriterier som vi hoppas ger företag och konsumenter förtroende för att platsen där stålet produceras drivs på ett ansvarsfullt sätt, säger Responsiblesteels vd, Anne-Claire Howard i ett meddelande och fortsätter:

– Jag skulle vilja gratulera teamen på Aperam som stöttade utvecklingen av Responsiblesteel-standarden och som nu kan se den implementeras på fem platser i Frankrike och Belgien. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans på nästa fas av vår resa – Certified steel.

ResponsibleSteel-standarden utvecklades under tre år genom omfattande offentliga samråd med industrin och det civila samhället. Den innehåller tolv principer med ett brett spektrum av kriterier som täcker frågor som: hälsa och säkerhet, utsläpp av växthusgaser, vattenförvaltning och biologisk mångfald, mänskliga rättigheter och arbetsrätt och gemenskapsrelationer. Det är världens första och enda globala definition av vad som utgör ledande praxis inom miljö-, socialt och styrningsansvar, ESG för stålproduktion.

– På Aperam är vi övertygade om att sann affärsframgång bara kan förenas med social och miljömässig hållbarhet och vi kommer att fortsätta vår strategi för att ytterligare integrera hållbarhet i alla våra processer. Aperam är stolta över att vara föregångare inom sin bransch inom företagsansvar och vi är glada över att alla våra teams ansträngningar för hållbarhet och ansvar, som redan bevisats av vårt toppmoderna koldioxid-fotavtryck, nu är fullt erkända med en heltäckande tredjepartscertifiering av våra processer på Stainless Europe, avslutar Timoteo Di Maulo, verkställande direktör och medlem av ledarskapsteamet meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.186