23948sdkhjf

Metallstöld på Erasteel i Söderfors

Under de sista dagarna har det varit många metall- och kopparstölder och bland annat fick Erasteel besök av tjuvar natten till söndag som upptäcktes via en övervakningskamera.
Enligt Upplandsnytt har ett övervakningsföretag via övervakningskamera sett flera män bära ut säckar från en byggnad på Erasteel och polisen misstänker att det är metall som stulits.

51-åring greps med koppar i bilen
Natten till söndag greps också en 51-årig man på riksväg 24 vid Hässleholm. Polisen misstänker att den koppar de hittade i bilen är stulen.

– Kopparn kommer troligen från något skrotupplag. Vi får se om någon anmäler att de saknar den, säger Heléne Börjesson, inre befäl på polisen i Kristianstad till Kristianstadsbladet.

200 kilo koppar stals
Under lördagseftermiddagen upptäcktes ett inbrott på plastfabriken i Deje och enligt polisen har ungefär 150–200 kilo koppar stulits.Det var en anställd på fabriken som såg en främmande bil lämna platsen enligt P4 Värmland.

Metallstöld från telestation i Värmskog
Enligt Värmlandspolisen är det främst metall som stulits, men mängden är ännu oklar skriver Nya Wermlands Tidningen.

Fyra män anhållna i Skellefteå
Fyra män anhölls natten till lördag, misstänka för stöld. De greps klockan halv ett sedan polisen stoppat deras bil och hittade då bland annat koppar, skriver P4 Västerbotten.

Stoppades med kopparkabel i bilen
Natten mot torsdag stoppades en mand på Milstolpen längs E6:an och i bilen hittade polisen cirka 21 kilo ren koppar och 10 kilo oskalad kopparkabel. Mannen är skäligen misstänkt för stöld enligt Helsingborgs Dagblad.

Kopparstöld på Örkelljunga kyrka
Kyrkobyggnaden blev av med två stuprör på vardera sex meter.

– Vi har väktare, men de sitter inte på post. Det är ledsamt att det ska behöva vara på det sättet, säger kyrkoherden Gösta Imberg till Helsingborgs Dagblad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156