23948sdkhjf

Ruukki levererar stora lasersvetsade plåtar

Ruukki levererar hållfast stål för malmvagnar till järnmalmsgruvan i Pajala.
Ruukki har skrivit kontrakt med det svenska företaget Kiruna Wagon om leverans av höghållfasta ramplåtar för malmvagnar som ska användas vid järnmalmsgruvan i Pajala. För Ruukki är kontraktet en ny viktig ingång till den svenska gruvsektorn.

Enligt kontraktet ska Ruukki leverera höghållfasta stålplåtar av Ruukki Optim-stål till 75 vagnsenheter, där varje enhet består av två vagnar.

Järnmalmsgruvan i Pajala kommer att öppna i slutet av 2012 och de nya vagnarna kommer att användas för att transportera järnkoncentrat till den isfria hamnen i Narvik.

Ruukkis leverans består av lasersvetsade och skurna ramplåtar för godsutrymmet i vagnsenheterna. Ramplåtarna prefabriceras vid Ruukkis stålservicecentra i Seinäjoki och Nystad.

"Det här kontraktet är en viktig ny ingång för oss. Ruukkis starka sidor är höghållfasta specialstål och en allsidig förmåga att leverera komponenter", säger vice VD Johan Magnusson på Ruukki Sverige AB i ett pressmeddelande.

"Ruukkis beredskap att arbeta med oss på design- och prototypstadiet spelade en viktig roll i valet av partner. Ruukkis förmåga att leverera stora lasersvetsade plåtar minskar arbetsbelastningen och förbättrar produktens kvalitet samtidigt som kostnadseffektiviteten ökar. Efter en testperiod på nästan ett år känns det nu bra att börja samarbeta på allvar", säger Kiruna Wagons VD Fredrik Kangas. Kiruna Wagon har fått beställningen att tillverka vagnarna av Northland Resources.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078