23948sdkhjf

Nyckelprojekt för metallindustrin

Det globala teknikbolaget ABB erbjuder ett paket av digitala lösningar specifikt för metallindustrin inklusive frekvensomriktare, styrenhets- och omvandlarinfrastruktur. Detta för att ge Global steel wire, GSW som är en del av Celsa group, möjlighet att modernisera driften vid sitt stålverk i Santander i Spanien.

Under ett acceptanstest, FAT på distans använde ABB förstärkt verklighet, AR för vad de kallar detta nyckelprojekt för metallindustrin. Team från de båda företagen hade tillfälle att integrera användningen under testet som omfattade ljud, video, dokumentdelning och anmärkningar i realtid.

– Moderniserings- och uppgraderingsprojektet av vår fabrik i Santander är i full gång och ABB delar vår vision om smart, effektiv verksamhet. Det tillvägagångssättet visades än en gång i flexibiliteten runt FAT på distans, som vi kan beskriva som 100 procent framgångsrik, säger Iago López García, Rolling mill electrical maintenance manage på GSW i ett meddelande.

GSW tillverkar och marknadsför en rad olika stålprodukter till exempel valsad och dragen tråd, linor och vajrar. Deras trådprodukter används i stor utsträckning inom fordonsbranschen. Ståltillverkaren har utforskat användningen av digitala tekniker för att optimera sin tillverkning av valsad tråd, och kan nu dra nytta av ABBs expertis och domänkunskaper om metallindustrin.

– Vi har en sedan länge etablerad relation med GSW och Celsa group och vann den här ordern efter en djupgående studie som utfördes förra året, säger Enric Giner, divisionschef för Process automation på ABB i Spanien i meddelandet och tillägger:

– GSW valde ABB för den här uppgraderingen på grund av våra djupa kunskaper om metallindustrin, vår strategi för digitala lösningar och vår framstående kundservice, som understöds av vår regionala och globala närvaro. ABB ger även GSW fortsatt teknisk support efter uppstarten, som en utökning av det befintliga avtalet.

De behovsbaserade frekvensomriktarna för mellanspänning ska möjliggöra optimerad energiförbrukning och högre processeffektivitet. Frekvensomriktarnas skalbara design ska ge möjlighet att minimerar inverkan av övertoner mot matande kraftsystem och en verkningsgrad på över 99 procent ska säkerställa hög energieffektivitet och sammantaget lång livslängd. 

– Det banbrytande projektet med GSW visar vikten av att data har möjlighet att resa i stället för personen, något som är ovärderligt under pandemin, avslutar Iván Vicente, Service operations manager för Process automation på ABB i Spanien meddelandet. 

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094