23948sdkhjf

Lindab förvärvar plåtföretag

Lindab vill förstärka sin marknadsposition i norra Sverige med förvärvet av Profilplåt i Sverige, som främst tillverkar och säljer plåttak och väggplåt.

Profilplåts placering i Sundsvall ger Lindab förbättrade transportmöjligheter till norra Sverige, då plåttak och väggplåt är tunga produkter som inte bör transporteras långa sträckor.

– Vi är mycket glada över att välkomna Profilplåt in i Lindab. Det är ett välskött, växande företag med hög kundnöjdhet och hög lönsamhet, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef för Lindab i ett meddelande och tillägger:

– Norra Sverige är en expansiv region med stora nysatsningar och det finns en stor efterfrågan på denna typ av produkter. Med förvärvet kan vi dessutom förstärka vår leveransförmåga i detta högintressanta område. Vi är också mycket glada över att båda de nuvarande ägarna, Robert Johansson och Olle Skogsberg, kommer att fortsätta driva verksamheten som en del av Lindab.

– Vi ser fram emot att vara del av Lindab och gemensamt vidareutveckla framtidens tak- och vägglösningar. Lindab är en stor inköpare av stål vilket vi kommer att kunna dra nytta av, samtidigt som vi bidrar med vår kunskap och lokala närvaro. Vi delar Lindabs syn på vad som är viktigt vad gäller produktkvalitet och kundrelationer och ser fram emot att ta Profilplåt till nästa nivå som del av Lindab, säger Robert Johansson, vd för Profilplåt i meddelandet.

Bolaget grundades 1968 och har sedan starten tillverkat produkter i tunnplåt. Bolaget omsätter cirka 70 miljoner kronor årligen och har 13 medarbetare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Åsikter om Kaunis Irons dom
Ökad kapacitet för SSAB i Virsbo
Ukrainas metallreserv nu i ryska händer
SSAB agerar efter klagomål från grannarna
MID 2022: Bland utställarna
Nästa stora kris kan vara på gång
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.172