23948sdkhjf

Två plåtföretag rikare

Fasadgruppen förvärvar tak- och plåtföretagen Haga Plåt och Ahlins Plåt.

Haga erbjuder i huvudsak tak- och plåtarbeten i Umeå med omnejd. Bland tidigare projekt finns bland annat plåtarbeten på Designhögskolan och omtäckning av taket på Regementet i Umeå. Fasadgruppen saknar idag en tak- och plåtverksamhet i norra Sverige och breddar därmed sitt utbud genom förvärvet.

Ahlins grundades redan 1909 och blir därmed det äldsta dotterbolaget i Fasadgruppen. Verksamheten utgår från Stockholm med erbjudande inom främst tak, tätskikt och plåt. Bland tidigare referensprojekt finns bland annat nya koppartak på Tändstickspalatset och linoljekvarnen på Waldemars udde.

Haga Plåt och Ahlins Plåt har en gemensam ägarstruktur och tillsammans har de 40 heltidsanställda och omsatte cirka 78 miljoner kronor verksamhetsåret 2020.

– Jag är oerhört glad att få välkomna Haga och Ahlins som nya starka komplement till Fasadgruppen. De är båda välrenommerade i branschen med lång historik och djup hantverkskunskap. Den initiala kontakten förmedlades via ett av våra befintliga dotterbolag, vilket visar på styrkan i vår förvärvsmodell där en stor andel av de bolag vi nu träffar kommer via interna källor. Nu ser vi fram mot att jobba tillsammans och fortsätta växa i både Stockholm och Umeå, säger Peter Polland, affärsområdeschef för Fasadgruppen Öst i ett meddelande.

– Det känns väldigt kul att ta klivet in i Fasadgruppen och bidra på den fortsatta resan. Fasadgruppens upplägg där vi fortsätter att driva våra egna verksamheter under samma varumärken och med befintlig personal samtidigt som vi får möjlighet att dra nytta av Fasadgruppens gemensamma styrkor är perfekt för oss, säger Roger Löfgren, vd för Haga i meddelandet och Leif Petterson, vd för Ahlins tillägger:

– Vi känner flera av bolagen i Fasadgruppen sedan tidigare och tror starkt på idén att samla lokala marknadsledare för att gemensamt nå nya höjder. Som en del av Fasadgruppen får vi goda möjligheter att ta nästa kliv i vår utveckling, och vi ser fram mot att dela våra kunskaper och samarbeta med de andra bolagen i gruppen.

Fasadgruppen finansierar förvärvet av samtliga aktier i Haga och Ahlins med egen kassa. Säljaren har åtagit sig att återinvestera en del av köpeskillingen genom att inom tre månader förvärva befintliga aktier i Fasadgruppen för ett belopp motsvarande 6,4 miljoner kronor. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172