23948sdkhjf

Sandvik växer inom skärande metallbearbetning

Sandvik avser förvärva amerikanska GWS Tool group, en tillverkare av runda verktyg. Bolaget kommer att redovisas under Walter, en division inom affärsområdet Sandvik Manufacturing and Machining solutions.          

− Genom förvärvet av GWS tar vi ett viktigt steg i vår strategi för skifte mot tillväxt, där vi har en tydlig ambition för vår affär inom skärande metallbearbetning att öka marknadsandelen inom runda verktyg och stärka närvaron på den nordamerikanska marknaden, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik i ett meddelande.

GWS säljer huvudsakligen kundspecificerade produkter såsom polykristallina diamantverktyg och tappar, vilket kompletterar Walters standardutbud. 

­­ − Vi är mycket nöjda att få addera GWS produktportfölj till vårt existerande erbjudande i USA och därmed kunna erbjuda en helhetslösning för runda verktyg till våra kunder i Nordamerika. Förvärvet av GWS bidrar till en kompletterande produktionskapacitet och stärker vår position inom verkstadsindustrin och flygindustrin, samtidigt som exponeringen mot förbränningsmotorer är begränsad och endast uppgår till låga ensiffriga tal.  Med sin starka position inom kundanpassade runda verktyg och starka kundfokus är GWS ett väldigt bra tillskott till Sandvik Machining solutions, säger Nadine Crauwels, chef för Sandvik Machining solutions i meddelandet.

GWS har sitt huvudkontor i Florida, USA och har cirka 490 anställda. För helåret 2021 väntas intäkterna uppgå till cirka 875 miljoner kronor proforma.

Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Transaktionen förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156