23948sdkhjf

Order på stållösning för 4,3 miljoner

Hisab har fått i uppdrag att leverera en fackverkslösning av stål till Nordic Sugars anläggning i Örtofta. Ordervärdet uppgår till 4,3 miljoner kronor med en option på ytterligare en miljon.

Sockerbruket i Örtofta togs i drift 1890 och är idag Sveriges enda kvarvarande betsockerbruk. I ett samarbete för att bli klimatneutralt 2050 ska en ångledning byggas mellan Kraftringens värmeverk och sockerbruket och förse fabriken med fossilfri ånga från och med hösten 2022. Därmed ska 25 procent av sockerbrukets energi vara fossilfri ånga.

Hisab som är dotterbolag till Topright har genom byggentreprenören Skanska fått i uppdrag att leverera fackverkslösning i stål till projektet som har till syfte att kraftigt minska brukets negativa klimatpåverkan.

– Ett riktigt bra samarbete med Skanska som nu utvecklas vidare genom arbetet med Nordic Sugars anläggning i Örtofta. Vår kraft är att med modern teknik skapa anpassade helhetslösningar och vara en partner i viktiga projekt som detta, säger Anders Myrbäck, Ceo på Topright Nordic.

Hisab ska ansvara för stål- och smideslösningar och arbetet ska starta under årets fjärde kvartal.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.187