23948sdkhjf

SSAB samarbetar med Lindab kring fossilfritt stål

SSAB och Lindab tar sitt partnerskap till nästa nivå. Detta görs genom samarbete om fossilfritt stål.

Från och med 2026 kommer SSAB att leverera fossilfritt stål till Lindab som kommer till användning för ventilation- och byggsystem.

Livslängd, tålighet och 100 procent återvinningsbart, det är egenskaper som efterfrågas i högkvalitativa ventilations- och byggprodukter. Nu arbetar företagen tillsammans för att kunna introduceras SSAB:s fossilfria stål till Lindab.

- Jag är glad att få välkomna Lindab som en partner för fossilfritt stål. Tillsammans bidrar vi till minskade koldioxidutsläpp i bygg- och ventilationssektorn och stärker konkurrenskraften samtidigt som vi bibehåller den höga kvaliteten på produkterna, säger Martin Lindqvist, vd och koncernchef på SSAB i en kommentar.

Han fortsätter:

 - Vi bygger en fossilfri värdekedja hela vägen till slutkund.

På Lindab är frågan om fossilfritt stål central i hållbarhetsarbetet. 

- Det är den enskilda åtgärd som får störst effekt på miljön. Vi har sedan länge en nära relation med SSAB och vi är mycket glada över samarbetet kring fossilfritt stål. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder samma höga kvalitet som tidigare, men med ännu starkare hållbarhetsprofil, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef på Lindab i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.188