23948sdkhjf

Swedecote och ECOgalvanic går ihop

Företaget förvärvar verksamheterna i ECOgalvanic Gnosjö/Hillerstorp
Swedecote AB har genomfört ett förvärv i månadsskiftet mars-april av verksamheterna i ECOgalvanic Gnosjö AB och ECOgalvanic Hillerstorp AB. Detta innebär att 2 av de ledande bolagen inom svensk ytbehandlingsindustri går ihop för att stärka sin ställning på marknaden. Bolaget kommer ha en sammanlagd omsättning på ca 130 Mkr och med ca 100 medarbetare.

Strategiskt steg
Övriga ECOgalvanic bolag, Anderstorp samt Ruse/Plovdiv i Bulgarien omfattas inte av förvärvet utan kommer drivas vidare av Berndt Schimanke som succesivt trappar ned sitt engagemang i det nya bolaget för att lägga mer tid på att utveckla bolagen i Bulgarien.

-Detta förvärv ligger helt i linje med bolagets strategi att växa och ECOgalvanic Gnosjö/Hillerstorp är verksamheter som passar väl in i strukturen, vilket gör att vi gemensamt stärker vår position på marknaden och bolagets framtida utveckling inom elektrolytisk ytbehandling. På detta vis breddar vi vår process- och tjänstportfölj samt ökar vår produktionskapacitet i Sveriges mest expansiva område, som vi bedömer är GGVV-området, säger Stefan Wahlnersson VD för Swedecote AB i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.081