23948sdkhjf

SSAB och Autoliv samarbetar om fossilfria stålkomponenter

SSAB och bilsäkerhetsföretaget Autoliv har inlett ett samarbete för att forska och utveckla fossilfria stålkomponenter för fordonsäkerhetssprodukter.

– Vi ser fram emot att arbeta med Autoliv och att starta processen med att forska och utveckla innovativa fossilfria stålkomponenter för deras bilsäkerhetsprodukter. Tillsammans med Autoliv sätter vi igång ett antal pilotprojekt med syfte att minska klimatpåverkan och stärka konkurrenskraften, säger Martin Lindqvist, vd och koncernchef för SSAB i en kommentar.

Mikael Bratt, vd och koncernchef för Autoliv, säger i en kommentar att bilsäkerhetsföretaget ska bli koldioxidneutrala i egna verksamheten till 2030. Vidare har de som mål att uppnå nettonollutsläpp i hela leverantörskedjan till 2040.

– Vi ska minska koldioxidutsläppen genom att använda förnybar el i våra egna och leverantörernas verksamheter, förbättra energi- och materialeffektiviteten samt använda logistik och material med låga koldioxidutsläpp. Nu går vi från ord till handling och vi har en bra ställning för att fortsätta stödja våra kunder och samarbetspartners i att nå sina hållbarhetsmål. En gradvis övergång till fossilfritt stål i våra produkter är ett viktigt steg för att uppfylla våra klimatmål. 

SSAB på andra sidan har som avsikt att förse marknaden med fossilfritt stål i kommersiell skala efter omställning av Oxelösunds masugnar till produktion med ljusbågsugn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.157