23948sdkhjf

Albin Metals förvärvar Mattssons Mekaniska i Småland

Mattssons Mekaniska köps upp men kommer att drivas som ett självständigt bolag även i fortsättningen
Albin Metals AB har tillsammans med Almi Invest Småland och Öarna AB och industrikonsulten Sam Olofqvist tecknat nya aktier i bolaget SMMA Andersons Holding AB i Vaggeryd för tillsamman drygt 4 miljoner kronor och därmed förvärvat totalt 84,2 % av aktierna när dessa har registrerats. Bolaget har ett helägt rörelsedrivande dotterbolag, Mattias Mattssons Mekaniska AB. Tidigare ägaren Fabrikör Sven Anderson kvarstår så som minoritetsägare och i styrelsen.

Åter igen en stark aktör
-Denna investering visar att Albin Metals åter är i finansiell och operativ form efter djupdykningen 2009-10, att åter kunna expandera genom förvärv av nischade verkstadsföretag i Småland. Extra roligt att vi gör detta projekt tillsammans med Almi Invest Småland och Öarna AB, som också har som sin vision att hjälpa till att expandera verksamheter i regionen. Tillsammans har vi som nya partners till tidigare ägaren Fabrikör Sven Andersson mycket konstruktivt arbetat fram en rekonstruktion av Mattssons Mekaniska tillsammans med bolagets banker som känns mycket, säger Albin Metals VD, Lars Save.

Albin Metals investering är 1,5 Mkr för 32,2 % av bolaget efter emissionen. Albin Metals har samtidigt erhållit optioner för att kunna öka sitt engagemang över en 36 månaders period.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078